onsdag den 4. december 2013

En dag i mad

Hvad fik du at spise i går?


Det er ofte indlæg med eksempler på bloggeres daglige mad som jeg finder interessante og inspirerende, så nu prøver jeg selv med et lignende indlæg. Jeg ville have skrevet om det at finde tid til træning i en travl hverdag, men det kommer i morgen - da jeg netop har lidt travlt for tiden ;)

I går fik jeg nogle gode måltider, der hverken tog lang tid at forberede eller krævede særlig meget overskud. Lige for tiden er jeg forkølet, har lidt småfeber og derfor skal maden gerne være nem! Havde jeg styrketrænet i går, så havde jeg helt sikkert også spist mere, da det er utrolig vigtigt at give kroppen masser af næring hvis muskler skal have energi til at gro :)

Hurtig morgenmad

Til morgenmad fik jeg skyr med hindbær, blandet med en lille håndfuld glutenfri havregryn, et halvt æble og hakkede hasselnødder ovenpå. Dertil: sort kaffe!

Skyr med bær er noget af det hurtigste at lave om morgenen, men det giver bare et helt andet pift end den noget neutrale smag skyr ellers kan have. Det kræver bare bær fra frost som du lægger i skålen først, overhælder med kogende vand og efter et par minutter hælder du vandet fra og kan nu blande bærene med skyr, yoghurt eller hvad du har lyst til.

Sund på farten: frokost on the go

Til frokost havde jeg dagen forinden lavet denne lynhurtige, men utrolig lækre og mættende salat; 

125 gram forkogt kylling i strimler
1 æg
Finthakket brocolli der havde ligget i kogende vand 3-4 min.
Edemamebønner der også fik et hurtigt opkog
2 revne gulerødder
drysset med masser af hørfrø

Dertil tog jeg 3 knækbrød og en god håndfuld blandede nødder med.

Eftermiddagssnacks og aftensmad

Efter en lang dag på studiet kom jeg hjem og fik en kop te, en appelsin og to tørrede figner. Det var så her jeg kunne have trænet, men fordi jeg stadig er småsyg, så fik jeg læst lidt på sofaen i stedet for. Hellere blive helt frisk og derefter give den gas end presse for meget på og blive syg i længere tid!

Til aftensmad lavede min kæreste og jeg en hurtig, men lækker kødsovs af fedtfattigt hakket oksekød, rød peber, frisk chilli og hvidløg. Jeg rev et par gulerødder som en slags "rå pasta" og toppede hele herligheden med guacemole og frisk rød peber. 

Det er simpelt, hurtigt og efterhånden en klassisker i hele lowcarb verden, men det smager også fantastisk!

Er der mon plads til dessert?

Jeg har forsøgt at skære ned på sukker igen efter min studietur til Bruxelles der bød på en øl for meget og også lige rigeligt smagsprøver af den gode belgiske chokolade. Jeg tror dog også meget på nydelse og arbejder på at kunne nyde "lidt, men godt" fremfor at få de onde sukkercravings som vi alle kender!

Derfor fandt jeg den æske med håndlavede, fyldte chokolader frem som jeg havde med hjem fra turen og nød det lækreste stykke med moccacreme og en ristet hasselnød. Det lykkedes faktisk kun at nyde den ene og jeg var fuldt tilfreds! Chokolade er fantastisk og gør ofte en kold hverdagsaften mere hyggelig, og det kan (efter min mening) sagtens nydes med måde selvom man har fokus på sundhed.


Det var min tirsdag i mad, giv endelig feedback om den slags indlæg er inspirerende, ligegyldige eller et sted derimellem? 

Jeg skal nok være mere kreativ i min madlavning hvis jeg laver et sådan indlæg en anden gang, men for det meste spiser vi jo alle hurtig og nem hverdagsmad, så jeg synes også der er en værdi i at vise at det kan laves sundt, men stadig lækkert! Og med plads til en lille dessert ;)

4 kommentarer:

 1. Fedt at se i billeder! :) og god inspiration!
  Bliver du mæt af dine måltider? Eller føler du ofte sult, men ved bare med dig selv at det er den mængde mad du må spise? :)

  Jeg synes tit jeg kan føle mig sulten, selv om jeg ved jeg ikke skal spise mere :)

  Hilsen
  Simone
  http://fitandlovinit.bloggersdelight.dk

  SvarSlet
 2. Hej Simone :)

  Hmm, jeg vejer faktisk aldrig min mad. Jeg har tidligere haft en tendens til at spise for lidt i perioder og være meget restriktiv i min kost, men det har så ført til at jeg efterfølgende i en periode har spist næsten alt jeg kom i nærheden af! Min krop havde ikke særlig godt af den svingen, men det har taget mig lang tid at finde den balance. Jeg synes det kan hjælpe at sammensætte måltider med forskellig konsistens, farver, smag og næringskilde, så jeg ved at jeg altid får meget protein, lidt kulhydrat og lidt godt fedt.

  Derudover spiser jeg ret tit, hvilket nok er fordi jeg spiser stort set glutenfrit og mine måltider er sjældent så tunge i det. Så ved at spise mange mindre måltider, så bliver jeg mere mæt. :)

  Måske er det også det psykiske i det med mad når man godt ved at man ikke burde spise mere? Så går hjernen lidt i "overlevelses" humør og man får lyst til at spise endnu mere. Det sker især ved mig hvis jeg går ombord i for meget sukker ;)

  Håber det kunne hjælpe bare lidt, ellers synes jeg du skulle eksperimentere med forskellige måder at sammensætte dine måltider på og se hvad der virker bedst for dig? :)

  SvarSlet
 3. Det skal du klart blive ved med, Anna! :) Jeg elsker at se, hvad folk de spiser - det giver altså god inspiration.. :)
  Og jeg tror da, at jeg vil begynde at drysse hørfrø på min salat. Jeg plejede at drysse dem over min yoghurt med frugt, før i tiden - og det var lækkert. Og så ristede jeg dem inden.. Men nu må salat afprøves.. :)
  KH. Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt, tak for feedbacken Katrine :D Det vil jeg gøre :)

   Hørfrø kan klart anbefales over stort set alle måltider hvis du spørger mig ;) Jeg drysser dem tit over kolde salater, som her, eller over aftensmaden, det giver dejligt knas og lidt ekstra fedt til måltidet :)

   Slet