mandag den 30. december 2013

En dag i mad vol. 2

Det første indlæg "En dag i mad" blev taget fint imod, så nu laver jeg endnu et indlæg i samme ånd.


Morgenmad med is og musli!

Kan man spise is til morgenmad? Efter min mening kan (og bør!) man gøre det ind i mellem!
ISIS fantastiske sukkerfri is med jordbær smag kan nemlig blandes med Cheasy skyr og på den måde få et lidt mere fornuftigt næringsindhold og øget mæthed. Den lyserøde blanding blev toppet med Urtekrams gluten og sukkerfri musli som virkelig også er lækker!

Frokost med æg, tun og bønner

Bare fordi man ofte spiser de samme madvarer, så er der ingen grund til at det bliver kedeligt! Man kan lave rigtig mange forskellige kombinationer med de samme ingredienser, bare man tænker lidt kreativt. Nogle gange er de bedste frokostmåltider de mest enkle hvor der er kræset en smule for detaljen og smagen. Det kan nogle gange være en udfordring at blive mæt når jeg primært spiser glutenfrit. Det ER bare nemmere at smørre et stykke rugbrød, men det kan jo også blive lidt kedeligt i længden ;)

Herunder har jeg lavet en hurtig bønnesalat med frosne grønne bønner (efter et opkog), edemame bønner, granatæble og lidt olivenolie henover. Salaten suppleres med 1 æg, en dåse tun og en halv avocado. Det smagte super lækkert og var et dejligt skud frisk mad ovenpå juledagene.

Eftermiddag; post workout snack

Efter træning er jeg altid sulten, særligt hvis min frokost ikke har indeholdt så mange kulhydrater. Derfor snittede jeg lidt gulerodder, et æble og en halv appelsin, og fik dertil to af mine hjemmelavede banancookies sidst på eftermiddagen da sulten meldte sig. Det gav lige den ekstra energi sidst på dagen som jeg havde brug for og var perfekt til en kop te med familien.

Aften: Kylling og grøntsagsmos i ovnen

Min aftensmad var knap så opfindsom denne aften, så det blev til et kyllingebryst stegt kort på panden og derefter i ovnen sammen med en portion grøntsagsmos. Jeg elsker mos, da det virkelig er en klassiker indenfor "tøm køleskabs" genren, smager super godt og er en hurtig måde at få en masse grøntsager på. Her er mosen lavet af et halvt knoldselleri der er kogt sammen med 1 frisk chilli, hvidløg og et halvt brocolli. Det er derefter smag til med citron, salt/peber og varmet i ovnen sammen med kyllingen.


Efter aftensmaden plejer jeg altid at blive lækkersulten efter snacks af en art. Her i juleferien har det ofte involveret dadelkugler, nødder, chokolade eller frugt. De dage jeg ikke har haft lyst til at spise sukker har jeg lavet en dessert ala dagens morgenmad i dette indlæg; sukkerfri is med skyr, lidt knasende musli eller hakkede nødder og lidt bær. 

Nu er det snart nytår og de mange nytårsfortsæt fyldt med gode intentioner fylder snart de sociale medier. Jeg har gjort mig nogle tanker om hele konceptet som kommer op i morgen. 

Er dine nytårsfortsæt på plads eller er de droppet i år?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar