mandag den 16. december 2013

Sundere december: chokolade-lækkerier

Har du (ligesom mig) spist lidt for mange godter i weekenden?

Nej, det her er ikke et "nu er det mandag og der skal helt andre (sunde) boller på suppen efter en usund weekend" indlæg. Du kan læse om hvorfor jeg ikke laver den slags indlæg HER. Jeg tror nemlig ikke på nye uger med dugfriske og helt rene intentioner. Det er lidt som om man sætter sig selv op til et nederlag på forhånd, eller er det bare mig?

Hvad med i stedet bare at nyde de godter man nu engang har spist? Spist, det er de jo og det kan man ikke gøre noget ved nu. I stedet for at ende i den gamle cirkel med at spise en masse usundt, have dårligt samvittighed, få ondt af sig selv og spise endnu mere. Det har jeg i hvert fald ikke lyst til!
Derfor vælger jeg at sætte pris på den hyggelige weekend jeg har haft med min familie. Den bød på lækker sund mad og det chokolade jeg havde lyst til. Min lungebetændelse er også på retur og jeg er endelig ved at have min energi tilbage!

Jeg har fået en hel pose lækre godter med hjem til København. De skal ikke alle spises på én gang, de skal nydes, værdsættes og spises med god samvittighed! Jeg tror på at traditionelle lækkerier kan kombineres med sukkerfri alternativer, hjemmelavede sunde desserter og en generel sund livsstil. Det er naturligvis afhængig af hvilke mål man har og om man træner til noget bestemt. Sukker har det med at påvirke min krop negativt, men i en måned som december er jeg villig til at acceptere status quo i min form og træning, og i stedet balance det sunde med det usunde.


Tilbage til hverdagen!

Det er ikke realistisk at skifte direkte fra en weekend med godter til en ren grønt og protein kost den efterfølgende hverdag. Ikke for mig i hvert fald. Sukker "tricker" min lækkersult og jeg er tilbøjelig til at snacke mere end jeg plejer i dagene efter jeg har dykket ned i chokoladeskålen. 

Derfor har jeg allieret mig med sundere lækkerier i den gode genre; chokoladesmag! De er alle gluten og sukkerfri, men med et naturligt indhold af frugtsukker og er derfor ikke lowcarb.

I den lokale helsekost kan du helt sikkert købe;
 • Raw chokolade med høj kakaoprocent, let bitter og umulig at spise mere end få gram af, men tilfredstiller chokoladetrangen! 
 • Nakedbar med Mochasmag er lavet af tørret frugt, kakao og nødder, hvilket giver den en dejlig blød konsistens og en intens smag. Den er en sikker vinder til eftermiddagstrangen eller til en kop te om aftenen. 
 • Den sidste er min personlige favorit; RawBite med kakao OG protein! Min gamle favorit fra deres serie er lækre rawbarer er nu blevet tilføjet risprotein og ekstra næring; whats not to like? :D

Jeg er glad og glæder mig til den kommende uge, der byder på sundere lækkerier til aftenteen og forhåbentlig også træning. Jeg har holdt pause i 12 dage pga lungebetændelse, så jeg glæder mig meget til at komme afsted igen, styrketræningen er savnet!

2 kommentarer:

 1. Du har fat i den lange ende i dette indlæg!
  Man må ikke straffe sig selv og starte på en ny hele tiden....

  Accept, accept accept ;)

  SvarSlet
 2. Mange tak! :D Det hjælper at huske sig selv (og andre) på det nogle gange :)

  SvarSlet