mandag den 23. december 2013

Samarbejde med fitnesseliten.dk

Jeg har netop fået offentligjort det første indlæg på Fitnesseliten.dk og er officielt en del af deres bloggerteam. Det betyder ikke noget for bloggen her, der fortsætter som normalt. De indlæg der er skrevet til Fitnesseliten bliver også postet herinde, men med link til dem. Her er det første indlæg hvor jeg skriver om hvad der motiverer mig til at træne.


Ud af døren i regnvejr - hvad driver DIG?


Mit navn er Anna, jeg er snart 24 år, bor i København og er optaget af sundhed på hverdagsniveau. Hvad jeg mener med det, vil jeg beskrive ved at bruge mig selv som eksempel og forklare hvad der driver mig på hverdagsniveau. Min hverdag er, som andre unges, fyldt med studie, min kæreste, veninder og arbejde. Derudover træner jeg frem imod Newcomers bikinifitness 2015.

Når en drøm bliver til en vane

Motivation kan du finde alle vegne. Instagram, fitnessblogs og venner/veninders gode råd er fantastiske hvis du liiige har brug for et spark bagi. Og hvis vi tænker over det, så har vi alle brug for et lille spark ind i mellem. Jeg tror på, at der er brug for mere, noget dybere, hvis en sund livsstil skal vare mere end et par uger. Det handler om drivkraft.

Jeg argumenterer for, at det ikke er din motivation, der holder dig til ilden i længere tid. Du kan være topmotiveret og flyve ud af sengen mod fitnesscenteret i et par uger fordi du er ”hooked” på den nye træningsform, dit nye kostprogram eller noget helt tredje. Men hvad får dig ud af sengen efter et par måneder når det er koldt og det regner? Når du er vant til kosten, træningen og det hele er blevet til grå leverpostejshverdag?

Det handler her ikke om hvilke betegnelser du sætter på din kost, om du er lchf, paleo eller på vægtvogterne.  Alt der på ét tidspunkt er nyt og spændende, vil på et andet tidspunkt blive til en vane. Derfor handler det om sundhed på hverdagsniveau hvis det skal lykkedes!


Fra krykker til håndvægte – og tilbage igen

Min historie starter ikke med et fantastisk vægttab eller en spiseforstyrrelse. Jeg er født med dårlige hofter og opereret 9 gange i hofte og ryg. Det betyder, at jeg muligvis har et andet forhold til træning end andre. For mig er træning ikke en selvfølge, men et privilegium som man skal kæmpe for!

9 gange er jeg startet forfra, har taget de letteste vægte i centeret og blevet forpustet efter 3 minutter på motionscyklen. Det er først nu, at jeg har mulighed for at tage min træning videre fra "hygge-træning" og ikke blive afbrudt af endnu en operation. Der er stadig nogle forbehold, da min krop aldrig bliver helt som andres på min alders. Det tager mig lang tid at komme i form, men det er ok.


Sved dig til selvtillid!

Træningen blev mere seriøs i kølvandet på min genoptræning efter den sidste større operation for et år siden. Det var ikke kun min krop der ændrede sig i takt med at vægtene blev tungere, det var hele mit tankemønster.

Styrketræning er meget mere for mig end bare vægte og flexen af de nye muskler. For mig er det en helt ny måde at bruge min krop på, at lære min krop at kende og mærke at jeg kan! Det giver en helt særlig fornemmelse af selvtillid at kunne løfte lidt mere end sidste gang.  Min krop har ar, den er langt fra perfekt, men den bliver stærkere dag for dag og det giver mig selvtillid på en helt ny måde.

Hverdagen er markant ændret til det bedre og min hverdagssundhed er øget selvom jeg stadig spiser chokolade og har dage hvor jeg er doven på sofaen.  Jeg har lang vej endnu før jeg når mit mål, men jeg er godt på vej!

6 kommentarer:

 1. ej hvor er du sej - der skal alligevel noget til a ligge sådan et billede ud. men fuck hvor er du bare flot og trænet. og så i jule tiden:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det krævede også en del overvejelser, især fordi mit ar stadig er lidt hævet og knap så pænt, men nu har jeg besluttet at dele ud af hvem jeg er og mine erfaringer. Med krop og det hele!
   Det varmer meget med ros, men bare rolig.. der ryger også lidt chokolade ned her i juledagene ;)

   Slet
 2. Dit ar er smukt. Never be ashamed of a scar. It simply means you were stronger than whatever tried to hurt you :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din fantastiske kommentar Nana! Det varmer og det er præcis sådan jeg selv har valgt at tænke om mine ar. Engang generede de mig, men nu vælger jeg at se dem som en del af min historie og min styrke :)

   Slet
 3. Hold da kæft, hvor er du sej og modig! Men hey, du ser fand'me også brand-lækker ud! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Wauw, lækker kommentar! Tusind tak Katrine :D

   Slet