mandag den 2. december 2013

Er man irriterende hvis man træner på ferie?

Holde pause fra træning - eller tage tøjet med?

"Man slapper da af når man er på ferie... pak nu det træningstøj væk!". Jeg har både hørt den sætning fra andre og også selv haft den holdning, at ferie var ren afslapning. Selvfølgelig skal man have lov til at slappe af på ferie - hvis det er det man har lyst til!
Ligesom min holdning til kost; det er subjektivt og du skal finde det der virker for DIG, så er jeg ligeså individuelt orienteret når det kommer til træning. Det er som med alt andet, for lidt og for meget kan være skadeligt for forskellige mennesker.

Lyt til dig selv, mærk efter og fornem din egen krop. Hvor er du henne fysisk og mentalt lige nu? Hvilke mål har du med din træning og hvad er realistisk i forhold til din nuværende hverdag?

Jeg rejste til Bruxelles i sidste uge og valgte at tage træningstøjet med, da hotellet havde fitnesscenter. Det fortrød jeg bestemt ikke og selvom det ikke var optimalt, så var det stadig træning og det gjorde min krop godt!


Mine små skuldre er så småt begyndt at vise sig og jeg kan efterhånden se at der er sket lidt. Det er super fedt med fremskridt på trods af hvilepauser, lidt ekstra snolder og rejse! Jeg vil opfordre dig til at lytte til din egen krop og tage dit træningstøj med dig overalt du har lyst til! 

Hvem ved, måske bliver dem du er sammen med selv inspireret og får lyst til at træne med? ;)


7 kommentarer:

 1. Super godt indlæg! Jeg gør selv, som dig! når jeg fx besøger min søster, som bor 2 timers kørsel fra mig, så har jeg træningstøjet med og fx da jeg var i København med min klasse havde jeg både løbe- og træningstøjet med! Det er rigtig lækkert, og selv en lille kort træning er jo godt for dig! :-)

  Matilde
  www.matildegoesfit.dk

  SvarSlet
 2. Tusind tak :D

  Det gælder nemlig om at finde de små "smuthuller" når man har travlt og det lyder som om du altid har dit tøj med på farten? Sejt gået! :D Det bliver også mere og mere en vane jo mere man træner synes jeg, så det virker ikke så mærkeligt mere at have et par træningssko i tasken ;)
  Alle har jo deres niveauer og eventuelle skavanker, jeg har måske mere end andre, men jeg tror stadig meget på at træning ikke behøver være enten/eller, det kan også være en lille omgang træning nogle gange :)

  SvarSlet
 3. Jeg prøver i hvert så vidt muligt at have det med når jeg er væk. Jeg kan nemlig ikke lade være med at tænke "Tænk hvis jeg pludselig virkelig får en trang til træning, og jeg ikke har noget træningstøj med?" Så derfor har jeg det allerede med som en slags sikkerhed! Haha. :)
  Og jeg tror du har fuldstændig ret! Jeg har en rygskade, som ofte har generet mig, men det lader jeg bestemt ikke stoppe mig! En lille træning tæller også! :)

  Matilde
  www.matildegoesfit.dk

  SvarSlet
 4. Haha, jeg elsker den hypotetiske situation du stiller op hvor man står og tænker: "hvorfor er mit træningstøj ikke lige ved hånden?" for jeg kender det godt! Det ville jeg aldrig have tænkt på for et par år siden, men nu ved jeg virkelig godt hvad du mener :P

  Det er sejt du fortsætter på trods af rygskader, det er jo tit kroppen ikke virker helt som man gerne ville have det, men så må man tilpasse sin træning og gøre det bedste man kan :)

  SvarSlet
 5. Hahah - du kan tro, at jeg aldrig nogensinde ville have tænkt sådan for bare et år siden! Der ville jeg have grinet, hvis der nogensinde var nogen, som sagde det til mig! :)
  Ja! Tilpasning er et nøgleord! :)

  SvarSlet
 6. Godt indlæg!
  Jeg har også været af den der "ferie er REN lave intet" - overbevisning....og det er det måske også for mig. Men fx min kæreste kan ikke lave ingenting....og han vil gerne træne og læse...det er også hans måde at have ekstra tid til at fordybe sig i fx træning - og det gør jo ham glad.

  Nogle gange tror man, at andre har lige så godt af ens egen overbevisning...men det er altså ikke altid tilfældet. Man skal lige slappe lidt af ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, du har helt ret. Vi har alle vores måder at slappe af på og lade op, og det tror jeg er vigtigt at give plads til. Det fungerer jo også sådan bare med én selv: nogen gange er det bedste at få svedt en masse tanker ud og bevæge kroppen og andre gange er det bedst at trække stikket ud og se en film.

   Rigtig god pointe Ina :)

   Slet