tirsdag den 17. december 2013

Sundere december: sundt hår!

Sundhed er ikke kun kost og træning!

De fleste, inklusiv mig selv, omtaler sundhed i forbindelse med kost og/eller træning. Det har også en stor del med din generelle sundhed at gøre, men der er også andet i spil! Her tænker jeg ikke på din mentale sundhed, som jo reellt set er den vigtigste form for sundhed, men på resten af din krop! Hud, hår og negle betyder også noget for hvor sund du som helhed føler dig - det oplever jeg i hvert fald.

Her til vinter var mit hår ved at være rigtig slidt. Jeg farver det og er ikke særlig god til at gå til frisør og få klippet spidser når det trænger. Det har taget mig 4 år at få langt hår og jeg har været virkelig øm overfor mit hår. Derfor var det også, selvom det lyder fjollet, en stor personlig udfordring for mig at tage til frisøren og rent faktisk få klippet ALT usundt hår af og skabt en frisure med flere muligheder end de klassiske; hestehale, knold og fletning som jeg altid endte med som langhåret.

Nu er der røget ca. 15 cm, det er blevet nyfarvet, klippet op i en frisure og jeg er blevet rigtig glad for det! Nemt var det ikke og jeg skulle lige vænne mig til at undvære det lange, men nu er jeg glad for mit sundere vinterhår!

Sundere hår på SU

Mine yndlingsprodukter til håret er, som de flestes, nok den berømte hårplejeserie Moroccan Oil. Det er dog ikke realtistisk for min økonomi så længe jeg er på SU at anvende de produkter, så jeg har fundet billige alternative som jeg synes virker godt i mit hår!

 • Heat protection cream fra Matas er fantastisk inden føntørring eller anvendelse af anden varmebehandling på håret. Den koster ca. 40 kr.
 • Gliss Hair oil fungerer rigtig godt i spidserne og giver håret glans. Koster ca. 45 kr.
 • Gliss Balsam spray er min redning til de morgener jeg ikke går i bad, den giver fylde og glans uden at gøre håret stift. Koster ca. 30 kr.
 • Argan Oil er en billigere version af Moroccans hårkur og jeg synes den virker (næsten!) ligeså godt. Koster ca. 55 kr.

Hvad er dine yndlings produkter eller tips til sundt vinterhår?
4 kommentarer:

 1. ih skønt, er selv god til at slide hår. hvor har du fundet den nederst kur ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi :)

   Jeg har været heldig at Netto har haft den som spotvare (og så har jeg købt 3!) og ellers tjek denne hjemmeside for masser af produkter med argan oil http://arganolieshop.dk/produkt/100-ml-arganmidas-arganolie/?gclid=CMGW4OqduLsCFQdY3godnUwAlA

   :D

   Slet
  2. årgh thanks - må i netto. jeg kan lige give dit et tip tilbage. har opdaget hair doctor fra beautycos. bedste bedste intense kur nogensinde :) go buy

   Slet
 2. for det første: det er så fint dit nye hår Anna også selvom du ikke glatter det!

  tips:
  balsam i håret hele natten.. om morgenen putter man en smule vand i inden shampoo og så vaske vaske vakse - meget grundtigt. det gør mit tørre hår dejlig friskt i hvertfald.

  ellers: god olivenolie i hårspidserne.. kun en lille smule men det er virkelig effektivt! og en billig løsning til alt det hår sjov man kan købe.

  SvarSlet