lørdag den 9. november 2013

Jeg har taget stilling til alkohol - har du?

Drinks dilemmaet...

Mange der træner har et ambivalent forhold til alkohol. Man ved det er noget skidt, forringer træningen flere dage efter og påvirker dømmekraften ift. at holde kosten. Alligevel springer mange "fra" i weekenden og giver den gas med drinks og kebab.

Som med alt der omhandler sundhed, så drejer det sig om valg og fravalg. Hvad vil du gerne opnå og hvilke valg (og fravalg) er du villig til at holde fast i?
Stiller du op i en fitnesskonkurrence, eller har planer herom, så er alkohol højst sandsynlig en rigtig dårlig idé. Nogle coaches opererer med "cheat" days hvor sukker og ekstra kulhydrater er tilladte, men jeg tror det skal være en særlig lejlighed før shots og øl godkendes ;)

Jeg har valgt at fravælge alkohol det meste af tiden. Jeg startede nyt studie i sommer, og valgte at give den gas i introforløbet og på rusturen. Det var noget der kunne ses på min fedtprocent, men det var jeg helt okay med; det var et valg jeg havde truffet. Da jeg derefter startede på et konkurrenceforløb mod bikinifitness 2014, stoppede jeg med alt alkohol. Som det ser ud nu er min krop ikke stærk nok til et konkurrenceforløb i år, så jeg holder pause fra den fastsatte kost og træning, kører mit eget løb det næste års tid og ser frem til at blive stærk nok til at genoptage forløbet.

Det næste år har jeg tænkt mig at drikke alkohol. Hvis jeg har lyst og hvis det er en særlig begivenhed, ikke bare fordi det er fredag eller der er tilbud i baren. Det valg er ikke rigtigt for alle, men det er rigtigt for mig. Også selvom det kan resultere i billeder ala nedenstående...


Hvilke tanker har du gjort dig om alkohol og træning? Og skal du i byen i aften? ;)


4 kommentarer:

 1. Sikke et godt indlæg, med en tekst der for mange kan give stof til eftertanke :)

  Jeg selv har aldrig været typen der har gået i byen, og det kan tælles på en hånd hvor mange gange jeg har drukket alkohol :)
  Så jeg synes det er så fedt at læse sådan et indlæg - iøvrigt rigtig fin blog!

  Hilsen
  Simone
  www.fitandlovinit.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig kommentar at få, jeg er super glad for at kunne sætte tanker i gang :)
  Og tak for rosen! Min blog er jo helt ny, men jeg gør mit bedste for at lave vedkommende og inspirerende indlæg. Jeg håber du har lyst til at læse med og jeg kigger også forbi din blog :)

  God søndag!

  SvarSlet
 3. Vil helt bestemt gerne følge med - det er altid spændende at få inspiration fra andre :)
  Fandt også lige din blog på bloglovin og følger dig der :)

  God søndag til dig.

  SvarSlet