mandag den 13. januar 2014

Ud af komfortzonen!

Hvad har du gjort for at udfordre dig selv i dag?

De er trygge og vi har dem alle sammen; vaner. Det kan være alt fra hvilke mærker du smider i indkøbskurven  til måden du kører dit træningsprogram eller hvordan du bygger dine måltider op. Som mennesker er vi vanedyr og vi har derfor en tendens til at sidde fast i vaner, gode som dårlige. Kombiner alle dine vaner fra din hverdag og du har hvad jeg betegner som din komfortzone

Den er så rar den komfortzone, vi føler os jo så tilpasse i den! Kender vi ikke alle det med at udskyde forandring fordi.. ja, fordi det egentlig går meget godt som det gør! Og de vaner vi har er jo gode og sunde nok, så forandringen kan vente til i morgen. Men er en vane nogensinde god hvis den betyder at du sidder fast? Det er nemlig min påstand at du ikke udvikler dig så længe du bliver i din komfortzone – uanset hvor god den er.

Det handler om at turde. Spring ud fra vippen, træd ud af den cirkel af komfort som du har skabt i din hverdag.  Nemt er det bestemt ikke og jeg er ikke selv god til det, men jeg prøver. Det er fx trygt og rart at træne i samme center hver uge, kører de samme øvelser igennem og spise den samme mad. Men hvis du gerne vil have andre resultater end dem du har nu, så er det måske en god idé at ruske lidt op i nogle af vanerne? Ikke fordi alle vaner er dårlige, men fordi det er noget statisk ved at bibeholde de samme i længere tid. Udviklingen går i stå og resultater udebliver.

Jeg har selv taget et skridt ud af min komfortzone. Jeg har kontaktet en dygtig personlig træner, skiftet center og fået lagt en helt ny kost og træningsplan. Lige nu er det hele svært, udfordrende og skræmmende. Jeg bliver kastet ud i nye måder at bruge både min krop, min energi og mit hoved. Nej, det er ikke sjovt at føle sig dårligere end man var før og det bringer unægteligt et element af usikkerhed med sig, men det er ikke nødvendigvis en dårlig følelse af have. Det er når vi tør hoppe ud i noget nyt, stå på bar bund og starte forfra at vi udvikler os!

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Fitnesseliten.dk og findes også i deres blogroll. Husk der lige nu er 15% rabat i deres webshop med koden: "warrington"


Hvad har du gjort for at udfordre dig selv i dag?

3 kommentarer:

 1. Kan kun give dig ret!

  Matilde
  www.matildegoesfit.dk

  SvarSlet
 2. Jeg er lige begyndt på et 3 split program, og det er en udfordring at skulle fokusere på 1-2 muskelgrupper ad gangen, men hvor jeg dog er vild med det. Det kræver dog planlægning og dedikation at få det til at gå op i en højere enhed sammen med min cardio og resten af mit liv ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder super fedt med nyt træningsprogram! Og sejt du holder fast! Jeg har det lidt som dig: træningen giver mig energi og gør mig glad, men hold da op hvor kan det være en udfordring at finde tid i en travl hverdag :) Så er det godt man kan støtte hinanden i at få det gjort! :)

   Slet