tirsdag den 21. januar 2014

Glutenfri, lowcarb og sunde burgere!

Smager det virkelig så godt som jeg siger?

Du snitter de grøntsager du plejer at spise til burgere, steger dine hakkebøffer og.. vent, boller er ikke særlig sunde, lowcarb eller glutenfri. Men det er knoldselleri!
Det kræver måske lidt overtalelse fra din side første gang du skal få andre til at smage dem - hvis du fortæller hvad konceptet er. Jeg lover dog at de rent faktisk smager super godt, har en dejlig blød konsistens og mætter! Whats not to love ;)

Snit skrællen af et knoldselleri, så du bevarer mest mulig af den runde form. Skær derefter skiver af ca. 1 cm. tykkelse og steg dem ved mellemhøj varme i ca. 7-8 minutter på hver side med en smule olie i panden og salt/peber. De fungerer nu optimalt som bund og top på din burger!


Tilbehør: lynhurtig sund coleslaw!

Jeg ved faktisk ikke engang hvordan man laver traditionel coleslaw, så skriv ikke hvis min version slet ikke smager af originalen ;)

Du river 2-3 gulerødder, snitter en tilpas mængde hvidkål og blander i en skål med saften fra 1 lime eller citron, godt med salt/peber, tilpas mængde skyr og et par dråber sødemiddel. Derefter blander du, smager til og nyder!


Var det nogle alternative til din næste burgeraften?

4 kommentarer:

 1. Ih ville gerne meeen tror det desværre ikke - dog har de glutenfri boller i Kvickly så jeg igår :-) det ku blive mit alternativ. Derudover ser det mega lækkert ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. De smager faktisk rigtig, rigtig godt! Ikke alt for sundt eller erstatningsagtigt som man kunne tro, prøv bare at lave det en enkelt gang ;) Ellers lyder de glutenfri boller fra Kvickly som et super lækkert bud på burgerboller :D

   Slet
  2. Du må lige lave det til mig en dag :-)

   Slet
  3. Meget gerne! Vi inviterer til burger night engang i næste uge? Så kan jeg altid købe nogle boller til mændene hvis det er ;) Og der er bønnefritter og coleslaw til :D

   Slet