lørdag den 30. november 2013

Hvem er med på sundere december?

Behøver en hyggelig jul gå hånd i hånd med en masse ekstra kilo? 


Nej! Men skal man så undvære al samværet, alle de gode snacks og alle de goder sager? Nej!
Jeg vil gerne starte "sundere december" her på bloggen og forhåbentlig vil i også dele jeres opskrifter og gode idéer.

Min hensigt er ikke at alle "normale" godter er bandlyst hele december, det er nærmere et forsøg på at få fokus på lidt sundere alternativer - bare nogle gange. Det ene udelukker nemlig ikke det andet, og bare fordi man tilvælger de sunde snacks, så betyder det ikke, at man fravælger alle de traditionelle julegodter! Men tænk hvis man nu bare hveranden gang valgte en sundere variant, mon maven så var helt så blød 1. januar? ;)

December står for døren og jeg håber i vil være med. Jeg vil gøre mit til at inspirere og motivere til sundere desserter, snacks og julegodter den næste måned! :)


fredag den 29. november 2013

Hjemmetræning; Det skal du bruge

Kan man træne i stuen?

Skal man have en masse dyrt udstyr for at træne hjemme? Både ja og nej. Læs mit indlæg HER om hjemmetræning uden vægte, der skal du bare bruge dig selv og en træningsmåtte :)

Du kan også træne hjemme med vægte, der kan du læse mit forslag til et hurtigt helkropsprogram HER.

Mit eget hjemmetræningsudstyr består af;
  • Håndvægte (kan købes online, fx HER)
  • En pilatesmåtte (kan købes online, fx HER)
  • En lille pilatesbold (kan købes online, fx HER)
  • En stor pilatesbold (kan købes online, fx HER)
  • En trænings elastik (kan købes online, fx HER)
  • Derudover er så heldig at min overbo Nina (læs med her!) har nogle kettlebells jeg kan låne i ny og næ. 

Husk; lidt er bedre end ingenting! Al træning tæller! Og hvis du har 30 til at se et afsnit af Venner, hvorfor så ikke få lidt sved på panden imens? Du har alligevel set afsnittet før og behøver ikke koncentrere dig om det ;)

torsdag den 28. november 2013

Hjemmetræning; med vægte

Sved i stuen? Ja tak!

Naturligvis har et fitnesscenter flere muligheder for træning i både regulering af øvelser og styrken af dem, men det er også muligt at få godt gang i kroppen hjemme på stuegulvet.

Her er mit forslag til et kort helkropsprogram, der får banket de store muskler igennem og giver dig en let gang træning. Lidt har altid ret! Det er, efter min mening, bedre at træne hjemme i 30 min. end det er at ligge de 30 min ekstra på sofaen om aftenen ;)

Nu er jeg så heldig at kunne låne kettelbells og vægte af min søde overbo Nina, men jeg skal selv have købt nogle tungere vægte at have stående herhjemme. 
Husk at varme op inden du løfter vægte, så løb en tur rundt om blokken, hop på stedet eller gå en powerwalk på 30 min.

Kettlebell svings, jeg lavede 3x7, men håber snart at blive stærkere til 3x10

En klassisk lunge hvor kettlebell løftes modsat det ben der er bøjet. Her kan jeg kun lave 3x4 på hvert ben fordi min hofte endnu ikke er stærk nok, men jeg ville anbefale andre at lave 3x10

Så er det arme og ryg! Den er naturligvis ideel på en træningsbænk, men kan laves på en stol, bare spænd godt op i maven og hold ryggen ret under løftet. Laves 3x12


Tricep extension 3x10

Siddende skulder pres. Udgangsstillingen er 90 grader, derefter skubbes vægtene op mod loftet og tilbage til udgangsstillingen igen. 3x12

Klassisk bicep curl, 3x10


Sideløft. Hold maven godt spændt under hele øvelsen. 3x12

I morgen laver jeg et indlæg om hvilke ting der er gode at have derhjemme hvis du vil i gang med hjemmetræningen!

onsdag den 27. november 2013

Jeg skal på tur!

I dag lander jeg i Bruxelles på tur med studiet

De næste fire dage er jeg i Bruxelles med mit studie og lærer alt om EUs instanser, europæisk politik og vigtigst af alt; de berømte belgiske øl! Og mon ikke der også ryger et stykke belgisk chokolade eller to ned ;)

Jeg skal bo sammen med tre søde piger fra mit hold og vi har alle valgt at tage træningstøj med, da vores hotel har et lille fitnesscenter. De næste dage er der planlagt indlæg og når jeg kommer hjem, så lægger jeg et indlæg op om at spise sundt og få trænet - selvom man holder ferie.

Indtil da håber jeg i fortsat vil følge med. Husk i også kan følge mig på Bloglovin:




tirsdag den 26. november 2013

Sund mad på farten; Tivoli

"Leave the bread and go ahead..."

Det kan ofte være en udfordring at spise ude, have en dag med familien og bare kunne hygge sig uden at have medbragt mad med. Er man på en særlig kostplan eller diæt, så er madpakken naturligvis en nødvendighed, men ellers er der masser af muligheder for at sætte et sundere twist på maden ude.

I weekenden var jeg på en super hyggelig tur i Tivoli og vi besluttede os at spise på det relativt nye sted: Woodhouse burger. Jeg bestilte en "siesta" med 180 gram oksekød, guacamole, salat og ingen ost. Dertil en kold og brusende cola zero!

Da jeg var færdig med maden, så min tallerken en smule rodet ud. Jeg valgte nemlig at efterlade bollen og i stedet spise mig med i bøffen med det grønne. I stedet for pommesfrites som tilbehør, så havde jeg et par gulerødder i tasken. Lidt forberedt må man gerne være ;)

Du kan stadig hygge med!

Når man går rundt og nyder de mange julelys i Tivoli, så trænger man meget ofte til noget varmt at drikke og noget sødt efter maden. Men fortvivl ej, her kan også findes sundere alternative til de traditionelle gløg og æbleskive boder.
Man skulle ikke tro det, men Ben and Jerrys isboden, har langt mere end blot is! Du kan bl.a. få sort kaffe og sukkerfri chai te. 

Jeg valgte en sukkerfri chai, der naturligvis indeholder kalorier i form af mælkepulver, men det er langt mindre end andre varme drikke og så elsker jeg chai te!


Hvis du derefter stadig er lækkersulten, så har Tivoli efterhånden fået flere sundere alternativer i Tivoli. I den hyggelige bolsjefabrik kan du se på old school bolsjeproduktion og købe dig en pose sukkerfri bolsjer hvis du får lyst. Er det ikke helt nok til den søde tand, så har "Sticks" et lækkert tilbud med frugt på stænger og valgfrit tilbehør i form af chokolade, nøddedrys og lignende. Det prøvede jeg ikke selv den dag, men det vil jeg helt sikkert have næste gang! :)

Der er altså rig mulighed for at nyde sundere alternativer på farten hvis man gerne vil gemme sit sukker-orgie til en anden dag! :D



mandag den 25. november 2013

Kvinde er kvinde værst?

Fordomme og usikkerhed..

Det var en kold tirsdag for to uger siden. Det var sådan rigtig efterårsvejr. Alligevel vovede jeg mig ud i kulden iført røde læber og maven fyldt med sommerfugle. Jeg havde nemlig vundet billetter til lanceringen af  bloggernetværket; MyFitLife Mens jeg gik hen af de københavnske gader kom min usikkerhed snigende; ville jeg kunne snakke med nogen? Var jeg overhovedet "fit" nok til sådan et event?

Man hører ofte, at kvinder er kvinder værst. At kvinder er intrigante, egenrådige og rivaliserende.  De fordomme om mit eget køn fik frit løb de første par uger og måneder jeg begyndte at gå op i styrketræning. Det er ikke altid let at møde forståelse i ens egen omverden og slet ikke blandt fremmede i et miljø man er ny i. Men holder fordomme altid stik?


Kvinde er kvinde... bedst!

Det er ikke altid let at blive taget alvorligt med en hobby som andre ikke forstår. Er det ikke hul i hovedet at bruge timevis på at løfte vægte, sige nej tak til alkohol flere gange om måneden og tage hjem for at få sin søvn?
Fitness kan være et konkurrencepræget område at bevæge sig i, og kvinder har jo ry for at være stride mod hinanden. Siden jeg startede min rejse indenfor sundhed og træning, har jeg kun mødt søde, seje og ikke mindst fantastisk hjælpsomme kvinder på min vej! Jeg har stillet tusind spørgsmål og altid fået svar. Ikke én gang er jeg blevet mødt med nedladende kommentarer hvis jeg har stillet dumme spørgsmål. Jeg er heller aldrig blevet bebrejdet hvis jeg har drukket et par drinks, skippet en træning eller spist en kage. Det har været fedt kun at opleve en start med positive oplevelser!

Lanceringseventet i tirsdags bekræftede mig i dette, hvor jeg havde en super hyggelig aften og alle var åbne og hjælpsomme. Herunder står jeg med min goodiebag, Camilla og hendes veninde Ronja. Billedet er taget af Amanda. Eventet havde også besøg af de yderst lækre (og sunde) Rawbites!


Ud over hyggeligt selskab og flere tips og tricks til sundhed i hverdag, så kom jeg hjem med denne lækre goodiebag - tak til MyFitLife.


Måske skal vi alle huske at pakke vores usikkerhed, fordomme og frygt væk en gang imellem? :)

søndag den 24. november 2013

Sukker - din satan!

Skal vi hygge os?

Nu er weekenden snart slut og jeg har haft besøg af en god veninde. Hende og jeg skulle naturligvis hygge os. Og helst på måde hvor man snakker om alt mellem himmel og jord og spiser noget hyggeligt. Der er et element af frihed i at "give slip", at slappe af på den måde kroppen bare skal tage imod de lækre endorfiner som sukkeret udløser i hjernen. Jeg var derfor gået i krig med min yndlings guilty pleasure: bland selv slik!

Jeg ved godt, at det er fyldt med de værste e-numre, smækket med sukker af den mest klistrede slags og intet godt gør for min krop. Alligevel er det dragende på mit indre sukkermonster. De lyse farver, de sjove former og forventningens glæde når jeg går hjem fra butikken med en pose af de fantastiske (og lidt forbudte) godter. De var dog kun fantastiske de første 20 min. Der var de var til gengæld også skønne, og min krop sugede til sig af det vanedannede og lækre stads. Men pludselig fik jeg det rigtig dårligt. Det sker efterhånden tit hvis jeg "forkæler" mig selv med usunde sager. Min krop kan simpelthen ikke lide det og alligevel fortsætter jeg med mentalt at huske slik som noget fantastisk - skræmmende, ikke?

Skal man så have dårlig samvittighed?


Jane har på sin blog skrevet et virkelig godt indlæg om sukkerafhængighed. Jeg har på fornemmelsen at det er relevant for stort set os alle, da sukker jo er alle vegne og meget svært at slippe. På trods af gårsdagens kvamle, mavekramper og dårllig søvn, så er jeg ikke i tvivl om, at bland selv slik fortsat i min hjerne vil gemmes under "ting du godt kan lide".

Men hvad gør man så dagen efter? Begraver sig selv i dårlig samvittighed og lever af agurk og gulerødder? Det har jeg gjort. Og ved i hvad? Det virker ikke!
Jeg arbejder på at slippe alt hvad det hedder dårlig samviitghed og bare acceptere at alle giver slip i ny og næ. Det kommer naturligvis an på hvilke mål du har og hvor hurtigt du regner med at opnå dem, men generelt mener jeg ikke, at en sukker-rus i ny og næ ødelægger dine chancer for at få en sund og tonet krop.

Op på hesten igen

Dagen efter et sukker-orgie vil jeg derfor ikke mene, at du skal spise færre kalorier end du plejer, træne ekstra eller på andre måder "straffe" din krop. Nyd at du har givet slip og vend derefter tilbage til dine sunde hverdagsvaner. Hvis du, som mig, er ret sensistiv overfor sukker og din krop reagerer ved at få det skidt, så kan det hjælpe at skrue en smule ned for kulhydraterne dagen efter og få masser af protein og sundt fedt!


Lav fx. en mexikansk aften med alle dine yndlings grøntsager, oksekød, sukkerfri salsa (de hotte plejer at være uden sukker) og en lækker hjemmelavet guacamole med 2-3 bløde avocadoer rørt op med skyr, citronsaft, salt/peber og hvidløg.


Hvis du som mig ikke særlig godt tåler gluten, eller bare gerne vil skære ned på kulhydrater, så kan du med fordel skifte tortilla pandekagerne ud med salatblade og lave små "tacoskåle" i dem. Jeg tilføjede lidt ekstra grønt i form af revne gulerødder og toppede med usaltede cashewnødder.
Og hvis trangen til det søde fortsætter.. Så drik en ordenlig spand Cola Zero ;) Du får masser af kunstige sødestoffer og bobler i maven, men det kan tage de værste cravings efter mere sukker!




fredag den 22. november 2013

Hvornår er man sund nok?

Jeg stillede i dette indlæg spørgsmålstegn ved om sundhed er den nye religion. En af dagene efter talte jeg med en veninde. Hun fortalte, at hun havde købt ind, men var i tvivl om hendes indkøb nu var "sunde nok". Det satte en masse tanker i gang hos mig. I mit indlæg skrev jeg til sidst, at jeg mener, at sundhed er personligt og må defineres af dig selv. Men hvordan skal man gøre det?



Hvad sundhed for dig?

Først og fremmest tror jeg, at det handler om at spørge sig selv; Hvilke mål har jeg og hvor langt er jeg villig til at ændre min hverdag for at nå dem?
Et sted derimellem kan du finde din egen tilpasning af hvad sundhed er for dig i din hverdag. Men der er ingen "quick fix" og ingen magisk pille. Der er valg og fravalg og det er helt individuelt hvor mange valg og hvor mange fravalg man er villig til at tage - ligesom det er individuelt hvilke værdier man vægter højest og hvornår man er gladest.




Min definition af sundhed for mig

For mig er sundhed en følelse. Det har intet at gøre med tallet på badevægten, min fedtprocent eller hvor mange kg brocoli jeg har spist i løbet af ugen. Det handler om hvordan jeg har det! Har jeg det godt indeni og udenpå, og har jeg spist kage i går? Eller har jeg ondt i maven og føler jeg mig sløv?  

Sundheden ligger ikke (for mig) nødvendigvis i næringsholdet af gårsdagens måltider. Som oftest trives min krop bedst med proteinrig, glutenfri mad med grønt, og med motion 3-4 gange om ugen, samt masser af søvn og tid til grin, hygge og afslapning. Men sådan er det ikke hver dag!






For mig kan sundhed også sagtens være at give slip på vanerne, spise slik til en film eller bare åbne køleskabet og tage det første der falder mig ind. Det giver en form for "frihed" som jeg tror er nødvendig - bare ind i mellem. Det handler ikke om den "rette" kost og motion, men om den rette kost og motion for DIG.

Hvilke tanker har du om sundhed og hvad du er villig til at vælge til - og fra? 

torsdag den 21. november 2013

Godmorgen, morgenmad og DOMS

Dagens morgenmad

Jeg er ret så vild med morgenmad og ville ønske jeg gad stå og bage lækre proteinpandekager hver morgen, men er desværre  kun i weekenden at de er på min tallerken. I hverdagene laver jeg som oftest grød af enten glutenfri havregryn eller en glutenfri brødblanding med lidt frugt, nødder og et scoop proteinpulver hvis jeg har en lang dag foran mig eller skal træne senere på dagen. Har jeg ikke lyst til grød, så bliver det tit til en morgenmadsvariant med skyr og bær. Måske kan vi inspirere hinanden til mere spændende morgenmad? 


I dag fik jeg;
  • Ca. 100 gram skyr
  • En god portion Cheasy vanilje yoghurt henover
  • Ca 10 hasselnødder, der blev hakket
  • Et halvt æble i tern og en lille håndfuld blåbær fra frost (der havde fået kogende vand henover)
  • En håndfuld havregryn
  • Et scoop whey proteinpulver med chokolade/kokos smag
Og naturligvis en stor kop sort kaffe til, ellers er det ikke rigtig morgen ;)

Det vi alle elsker at hade - DOMS 

I går fik jeg jo (endelig) min røv ned i centeret og fik trænet bryst, ryg og biceps. Læs træningsprogrammet HER. Så i dag er jeg den heldige indehaver af en god gammeldags omgang DOMS. I perioder hvor jeg træner meget, så vænner jeg mig næsten til altid at være lidt øm, men det er som om jeg glemmer hvor øm man kan blive når jeg ikke har trænet så tungt eller så meget i bare en kort periode ;) Heldigvis betyder ømheden jo at træningen har virket, så det er gode tegn!

Er du nysgerrig på fysiologien bag DOMS? Læs den meget informative artikel fra Gymtalk HER.


onsdag den 20. november 2013

Dagens træning; ryg og bryst

Skinny girls look good in clothes, fit girls look good naked...

Et efterhånden godt brugt Instagram citat, men ikke detso mindre sandt og god motivation ;)
I dag fik jeg endelig min røv ned i centeret! Jeg har jo kørt hjemmetræning på det sidste, men må indrømme jeg har savnet de muligheder som centeret har. 
Mit træningsprogram er som altid udarbejdet primært af mig selv, men på baggrund af den værdifulde erfaring jeg fik fra de to trænere jeg kort har arbejdet sammen med; Kine og Herman fra TarGet PowerGym som jeg kun kan anbefale! Mit program er nu tilpasset mig og de begrænsninger min krop har lige for tiden, men naturligvis med fokus på at blive stærkere for hver gang, så jeg prøver at give den gas hvor jeg kan!


Dagens træning med fokus på bryst og ryg (og en smule biceps) 
Klik på øvelserne for at se en video af dem på Youtube

tirsdag den 19. november 2013

Glutenfri madbrød med spinat, feta og oliven

Kan glutenfrit brød overhovedet smage godt?

Det spørgsmål stillede jeg mig selv flere gange da jeg havde mistanke om, at min krop nok ikke var så vild med gluten. Det samme spørgsmål har jeg set mange gange i min kærestes øjne når jeg i starten fremviste det ene lettere mystiske bagværk efter det andet. Han smagte troligt på det hele, men nu behøver han heldigvis ikke længere lade som om det smager godt - jeg har nemlig endelig fundet nogle gode basis opskrifter, der virker og smager godt!



Disse madbrød er lavet med inspiration fra SundMums opskrift på pizzaboller, hvor jeg selv har ændret og tilpasset efter hvad jeg havde og plejer at kunne li i mit brød. Her er resultatet; 8 madbrød. Hvis du bruger muffinsforme skal du nok regne med ca. 12 ud af denne portion.


Min opskrift endte med at blive;


  • Rør 2 spsk Husk ud i 4 dl. lunkent vand. Lad det stå i 2-3 min. mens Husk suger vandet.
  • Tilsæt en knivspids salt, 1 tsk bagepulver og 1 spsk olie og rør. 
  • De øvrige ingredienser tilsættes én af gangen og der røres med en ske imens;
    • 1 dåse tomatkoncentrat
    • 2 spsk. skyr
    • Så meget oregano og basilikum som du kan li (evt. lidt chilliflager eller finthakket frisk chilli)
    • Ca. 2 dl. boghvedemel
    • Ca. 2 dl majsmel 
    • Ca. 1 dl kikærte mel (du kan selv skifte meltyper efter hvad du har og kan li)
  • Dejen burde nu have en lind, men ikke fast, konsistens. Den er mere vandet end normal dej til brød, men det må den gerne være. Den skal bare føles let fast at røre rundt i
  • Nu tilføjes;
    • Et par håndfulde frisk spinat (hakket groft)
    • Ca. 50 gram feta (eller mere hvis du er vild med feta
    • En håndfuld oliven (hakket groft)


Dejen puttes i enten brød eller muffinsforme og bages ca. 25-35 min (alt efter hvor store formene er, kig til dem undervejs) ved 180 grader varmluft.

De smager ret så lækkert til både frokost med pålæg eller som tilbehør til aftensmaden. Og holder sig friske i 3-4 dage på køkkenbordet :)




mandag den 18. november 2013

"Jeg starter på mandag..."

Hvor mange gange har du sagt den sætning?

I dag hader jeg lidt at det er mandag. Nej, jeg sprang ikke top-motiveret ud af sengen i morges og glædede mig til en ny, sund og aktiv dag. Ja, jeg spiste sukker i weekenden og føler mig i dag tung og træt. Det er sådan en mandag hvor jeg er tilbøjelig til at falde i den gode gamle fælde; "denne ugen bliver meget bedre, sundere og jeg formår at nå meget mere! Det er jo en ny start"

Desværre forholder det sig sjældent sådan. Du skifter hverken personlig eller hverdagsstrukturer bare fordi dagen skifter fra søndag til mandag. Livet er nu engang op og ned, og ind i mellem er man bare småstresset, såtræt eller hvad man nu er. Ligesom der også er perioder hvor alt kører på skinner og man er glad det meste af tiden.


Derfor tror jeg, i forlængelse af mit indlæg om sundhedsopfattelser i går, at man skal droppe tanken om "jeg starter på en frisk på mandag". Jeg ville da ønske, at hver dag føltes som en sommerdag hvor solen skinner og mulighederne er endeløse. Der hvor tiden er lang, humøret højt og energien i top. Men i virkeligheden er det bare en mørk mandag aften i november.

Tanken om en dugfrisk uge kan her godt være en fristende tanke.  En ny uge med nye muligheder og hvor lærredet er tomt. Men realiteten er en anden. Mit lærred er fyldt med efterårsfarver og hverdagen er travl. Jeg har travlt, min krop har travlt og mit sind har travlt. Derfor er det okay, at min træning primært foregår hjemme og jeg ind i mellem hopper i nødde/sukker skålen. 


Jeg ved, at mine hverdags vaner er (relativt) sunde og derfor giver jeg mig selv lov til at afvige lidt fra rutinerne i perioder. Hvis jeg skal ændre mine vaner, så skal det ske med bevidste handlinger og som konsekvens af noget jeg gerne vil forbedre i mit liv - ikke fordi det er mandag og jeg ønsker mig en ny start.
Andre der kender de grå mandagstoner?

søndag den 17. november 2013

Er sundhed den nye religion?

Hvad skal man tro på?

Sundhed er i dag næsten blevet en religion. Vi jagter alle "den hellige gral", har hver vores fortolkning af de ti bud og føler en skam eller synd hvis vi ikke følger dem.  Vi er optagede af den "rigtige" kost og mange, især kvinder, prøver at finde en formel for sundhed - for så bliver man jo lykkelig, ikke?

Jeg har selv været overbevist om at mit liv blev bedre hvis jeg vejede 2 kg mindre og benyttet alle slankekure for at opnå det. Men lykken fulgte sgu ikke med vægttabet og de 2 kg kom altid tilbage!

Det er som om tidens sundhedsfokus tvinger os til refleksivt at danne vores eget sundhedsbegreb. Men hvad hvis vi ikke orker det? Hvad hvis vi bliver forvirret? Jeg tror, at mange er tilbøjelige til enten at give op eller finde et dogme de kan tilslutte sig 100%.

LCHF, Paleo, nøgehulsmærket eller bare dig selv?

For øjeblikket er der (heldigvis) ikke så meget fokus på slankekure, men på livsstile. Det er på sin vis rigtig positivt, men det kan også skabe et slags limbo som mange mennesker fanges i.
Det farlige er her, at man kan have en tendens til at tænke; "så kan det også være ligemeget, jeg gør det alligevel ikke rigtigt eller sundt nok".


Men der findes ikke noget facit i sundhed, ingen klare bud og ingen syndsforladelse hvis man igen er på vej ned i kiosken kl 21 efter slik. Ligesom der ikke findes nogen myndighed der bestemmer over den skam og skyld der kan opstå når slikposen er tom (hvilket den jo altid er, i hvert fald for mig). Der findes kun dig, din krop og dit sind som er et resultat af de valg du tager - de gode valg og de dårlige valg. Og desværre er der ingen facit for hvilke valg der er gode for dig eller dårlige for dig.

I stedet for at søge efter svar udadtil, så tror jeg, at vi skal kigge indad. Tænk på hvem du er, hvad dine vaner er og hvad du foretrækker af mad - ikke hvad den nyeste damebladskur siger. Det er i dig selv, at du finder formlen til din sundhed!

lørdag den 16. november 2013

Lunhurtig, lowcarb snack til weekenden..

Nødder er lækre i sig, men nogle gange vil man gerne have noget der smager af noget mere. Og har man ikke lige lyst til en masse sukker den dag, så er det godt at nødder er nemme at pimpe!

Kakao og lakridsmandler


  • Rist en god portion mandler, hasselnødder eller andre nødder på en tør pande med en knivspids salt
  • Tag dem af varmen og lad dem køle af
  • Stil en skål frem med 1 spsk. ren rå lakrikdspulver og 1 tsk. Stevia (eller andet sødemiddel), og en anden skål med 1-2spsk ren rå kakaopulver og 1tsk stevia.
  • Bland de nu lune nødder med enten lakrids eller kakao og lad dem stå lidt
  • Nyd dem!



fredag den 15. november 2013

Hjemmetræning; uden vægte

Træningscenteret har flere muligheder og du får stenstikkert også banket kroppen bedre igennem med mere effektiv træning hvis du er i et center. MEN; hvis du en dag ikke orker ud, har problemer med cyklen eller måske bare har 30 min. hjemme i stuen, så kan du også fyre op for en let lille træning derhjemme. Det kræver kun 1 måtte og dig selv!

Træning på gulv med kropsvægt

Her er mit bud på en hurtig runde med det meste af kroppens muskler i spil, hvor du får let sved på panden og det er altid bedre end ingenting!



Sideplanke 30 sek. x 5 på hver side (gentag 3 gange)

Klassisk mave "crunch" med skiftende ben x 20 med hvert ben (gentag 3 gange)

Bækkenløft 3 x 10 (hold bækkenet oppe i ca. 10 sek pr gang)


Løft benene til 90grader, rul op med skuldrene og "pump" 100 gange med armene 
mens spænding i mave holdes. (gentag 3 gange)

Planken! Hold den 30 sek og gentag 3-4gange


Klassiske push ups! 3x10 (eller til du ikke kan mere)

Squats 3 x 12

Lunges 3 x 12

Dips med en stol 25 gange op og ned (gentag 3 gange)


Der er flere video på Youtube med mange øvelser der kan laves derhjemme, særligt maveøvelser! Go træning :)

Næste gang givet jeg mit forslag til en gang hjemmetræning med vægte og kettlebells.